Menu

Reisverslag: Disney Wish

Disney Wish: Wanneer dromen werkelijkheid worden!

Afgelopen mei stapten wij aan boord van de Disney Wish met ons gezin. Aangekomen bij de terminal is alles al in Disney sferen. Voor onze kids, 3 en 6 jaar, de eerste keer aan boord van een Disney schip.

In de terminal keken ze hun ogen al uit! Een groot scheepsmodel staat in de hal net als natuurlijk alle Disney figuren! Aan boord stapten we direct binnen in het prachtige atrium. We werden begroet door Belle, van Belle en het Beest. Toen opzoek naar onze hut. We hadden deze cruise een hut op het achtersteven. We keken zo naar Rapunzel haar lange staart!

Disney Wish - Disney Cruise Line - Castaway Cay foto's

Als eerst zijn we naar de kidsclub gegaan. En hoe leuk is dit, via een glijbaan kom je zo terecht in de kidsclub. Mickey en Minnie Captain’s Deck is voor de aller jongste cruisers met een glijbaan, klimtoestellen en allerlei interactieve spelletjes. Daarnaast heb je Walt Dinsey Imagineering lab, hier kan je bijvoorbeeld je eigen achtbaan ontwerpen. Fairytale Hall, waar alles draait om prinsessen en Frozen. Voor de oudere kinderen is er de Star Wars: Cargo Bay. Hier leer je wat er nodig is om rare wezens te onderzoeken. Als laatst is er nog de Marvel Super Hero Academy. Hier worden jonge rekruten opgeleid tot echte superhelpen zoals Captain Marvel en Iron Man!

Toen was het tijd om de haven te verlaten en te gaan varen. In één woord, woaw! Wat een gezelligheid tijdens de Sail Away party en natuurlijk ontbreekt er niemand van de Disney karakters op het dek! Ze maken hier echt een feest van! Zelfs als volwassene sta je met kippenvel op je armen en zeker als je dan al die blije gezichtjes van de kinderen ziet!

De eerste avond stond gelijk al een show gepland. Goofy ging op avontuur langs verschillende Disney films. Een hele leuke show ook voor de allerkleinste aan boord!

De eerste avond hebben we gedineerd in het Marvel restaurant. Een interactief restaurant waarbij onze hulp nodig was om het schip te redden. De Quantum Core is een gloednieuw interactief apparaat wat op elke tafel staat. Wanneer passagiers allemaal op deze knoppen drukken, gebeuren er allemaal verrassingen. De slechteriken moesten natuurlijk worden uitgeschakeld. Uiteindelijk (met onze hulp) kwam alles weer goed. Als kers op de taart kwam Spider-Man nog langs onze tafel!

Foto's Disney Wish - theater - prinsessen - atrium

De hut was ’s avonds bij terugkomst klaar gemaakt voor de nacht. De kinderen sliepen in een prachtig stapelbed, met eigen sterrenhemel!

De tweede dag aan boord hadden we een zeedag. Ideaal om het schip goed te verkennen. Na ons ontbijt met wafels van Mickey Mouse was het tijd om de zwemkleding aan te trekken en zijn we naar het zwembaddek vertrokken. Als eerst hebben we de Aquamouse getest! Wat een leuke waterglijbaan, waarbij je zelfs door de schoorsteen glijd en over het dek heen roetst, deze glijbaan is 220 meter lang! En daarna was de  Slide a Saurus Rex glijbaan aan de beurt. Deze gele kronkelende waterglijbaan gaat niet heel snel naar beneden, maar is wel leuk!

Voor de kleinste kinderen hebben ze een heel leuk overdekt spetterpark, Toy Story Splash Zone. Een leuk spetterpark waar de kleinste kinderen ook kunnen spelen. Er zijn hier twee kleinere glijbanen te vinden. Overal op het dek zijn verschillende zwembaden, met verschillende dieptes. Ideaal voor de verschillende leeftijden!
Foto's Disney Wish - Pluto - fitnessruimte - restaurant - aquamouse - waterglijbaan Toy Story Splash Zone - waterpark - buitendek

Na de tweede nacht heerlijk geslapen te hebben in onze hut, lagen we met het schip in de haven van Nassau, de Bahama’s. Voor cruiseliefhebbers een fantastische haven! Zoveel mooie schepen bij elkaar! Deze hebben wij natuurlijk even allemaal bewonderd. Deze bestemming heeft verschillende uitstapmogelijkheden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het unieke Paradise Island. Hierop staat het bijzondere Atlantis Hotel. Hier kan je ook een dagpas kopen en geniet je de hele dag van waterplezier. Daarnaast zijn er verschillende stranden die je kunt bezoeken. Je kan hier kajakken of op een bananenboot stappen. Ook de rumcake factory is een favoriete uitstap in Nassau. En wil je helemaal iets uniek doen, dan kan je op dit eiland zwemmen met varkens!

Disney Wish foto's - Castaway Cay - cruiseschip - mickey en minnie mouse Foto Dinsey Wish - Disney Cruise Line

Die avond was een bijzondere avond aan boord van de Disney Wish! Want de Pirate Night stond op ons te wachten. Rond 19:30 uur was het tijd voor de piraten avond speciaal voor de jongste cruisers. Kapitein Haak had het schip overgenomen en dit moesten Mickey en Minnie natuurlijk weer recht zien te breien!

Daarna mochten we eten bij Anna & Elza van Frozen in Arendelle. Tijdens ons diner met als hoast Oaken (van de bekende kreet hoo -hoo), werden in dit restaurant verschillende liedjes gezonden uit de film van Frozen. En als klap op de vuurpijl kwamen Anna, Elza en Olaf nog langs om te zwaaien. Wat leuk is aan boord van Disney zijn de restaurants. Iedere avond dineer je dus in een ander restaurant, maar je obers verhuizen steeds met je mee! Dus je voorkeuren weten ze precies!

Hierna kwam het grote piraten spektakel met Jack Sparrow als hoofdpersoon. En uiteindelijk was daar het bijzondere vuurwerk. Adembenemend mooi! En wat een afsluiter van de dag! Een echt kippenvel moment! En toen op tijd naar bed, want we keken erg uit naar de volgende dag!

Gordijnen openen en het prachtige Castaway Cay kunnen bewonderen! De dag begon iets bewolkt, maar het trok gelukkig al snel helemaal open. Ne een heerlijk moederdag ontbijt gingen we aan wal! En ook hier is het hele Disney thema terug te vinden op het eiland. Boeien die geschilderd zijn met de Disney karakters, Mini en Mickey die klaar staan om met je op de foto te gaan en niet te vergeten, een hagelwit strand met blauwe zee!

Er zijn verschillende zones ingedeeld. Zo is er voor kinderen een familie beach met de Pelican Plunge. Hier zijn twee waterglijbanen die in het lagoon uitmonden. Daarnaast is er ook een lagoon waar je mooi kunt snorkelen en ook voor 18 jaar en ouder is er een aparte zone ingericht. In de middag wordt er een strand BBQ voorbereid door het personeel! Dus je hoeft niet terug naar het schip, maar je kan eten op het strand!

Disney Wish foto's - Castaway Cay - Bahama's

’s Avonds hebben we gedineerd in het 1923 restaurant. Dit restaurant is zonder entertainment waar je kunt genieten van traditionele gerechten.

Toen zat onze geweldige cruise met Disney Wish er al weer op! Wat een feestje was dit voor de kinderen! Een unieke cruise waar we lang op terug zullen kijken! Voor Disney liefhebbers een must do. En ook als volwassene is dit een unieke ervaring. Er zijn verschillende plekken aan boord van het schip wat Adult only plekken zijn. Aan boord van Disney Wish is een Infinity Pool en zijn er diverse jacuzzi’s alleen voor volwassenen!

 


 

Wil je meer weten over Disney Cruises? Vraag het onze Cruise- Experts! En wil je zelf even aan boord kijken? Bekijk dan onze 360 graden video!

Bekijk afvaarten

Bekijk 360 graden beelden 



Ontvang €40,-korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie. En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen. Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan