Menu

Juneau

Juneau is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Alaska. Alaska is de 3de grootste staat. Juneau bestaat uit vele contrasten.Het is een zeer moderne stad temidden van het National Tongass Forest. Daarnaast ligt Juneau aan het begin van meters hoge bergen, welke de Gastineau Kanaal overschaduwen. De bevolking van Juneau heeft een rijke cultuur en geschiedenis, welke u kunt bezichtigen in diverse kleine musea. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in deze mooie omgeving. Er zijn veel wandelingen uitgezet en bij elke bocht ziet u wel weer een ander mooi natuurfenomeen.

Bezienswaardigheden

  • Juneau Icefield
  • Mendenhall Glacier
  • Glacier Bay National Park
  • Tracy Arm Fjord
  • The Taku River
  • Admiralty Island & Pack Creek Bear Preserve

Verenigde-staten-alaska-juneau-bergen-sneeuw        Verenigde-staten-alaska-juneau-gletsjer        Verenigde-staten-alaska-juneau-meer

Beste tijd
De beste periode om Alaska te bezoeken zijn toch wel de zomermaanden, tenzij je natuurlijk op zoek bent naar de ultieme wintervakantie. Hoewel het weer aan de kust onstuimiger is dan in het binnenland, is half-mei tot half-september verreweg de beste tijd voor je vakantie naar Alaska.

Valuta
De valuta in Alaska is de Amerikaanse Dollar (USD)

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Juneau AK meren aan bij een van de 3 cruiseterminals van de haven, met alle 4 aanlegplaatsen. De terminals heten Marine Park (2 ligplaatsen / grootste), Ferry Terminal en South Franklin Dock. Als alle 3 de ligplaatsen bezet zijn, ankeren extra schepen in de haven en worden passagiers vervoerd via de tenderboten van het schip.

Verenigde-staten-alaska-juneau-cruise-haven-map        Verenigde-staten-alaska-juneau-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Juneau. Afhankelijk van wanneer u bezoekt, zijn er veel beren en andere dieren in de bossen rond Juneau. Door lawaai te maken tijdens het wandelen, worden ongewenste ontmoetingen over het algemeen op afstand gehouden. Wees waakzaam!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan